Upravit stránku
Špenátová pizza

Špenátová pizza

Už dlouho jsem měla na tento koláč (pizzu) hroznou chuť. Myslela jsem si, že nám zbude i na večeři, ale s manželem jsme celou dávku snědli k obědu. Až tak nám chutnal. :-) Věřím, že si na něm pochutnáte i vy. :-) Pokud budete péct, pošlete mi prosím fotku a napište, jak vám chutnal. :-)
Roláda z lososa low carb

Lososová roláda low carb

Tato lososová roláda je strašně jednoduchá a moc dobrá. Garantuji vám, že neurazí ani ty, co se zdravému jídlu vyhýbají i z dálky. :-) Neříkejte jim, že jde o zdravý recept, protože oni to nepoznají. :-) Jde o nízkosacharidové jídlo, tedy bez mouky. Ušetřené sacharidy si pak můžete dopřát v jiném jídle. :-)

Velikonoční mrkvový fit beránek

Velikonoční mrkvový fit beránek

Už jste připraveni na Velikonoce? Co si s dětmi upéct velikonočního beránka? Podle receptu na mrkvový dort - ale udělala jsem více fit verzi, která je krásně vláčná a chutná moc dobře. Část těsta jsem nalila do bábovkové formy, takže na snídani byla i bábovka s jogurtem a ovocem.
Batátové muffiny slané i na sladko

Batátové muffiny slané i na sladko

V létě je u mě nejčastěji používanou surovinou cuketa. Zásoby ze zahrádky už dávno nemám, tak jsem si říkala, že zkusím připravit něco z batátů. Nemohla jsem se rozhodnout, zda upeču něco sladkého nebo slaného. Tak jsem nakonec připravila obě varianty. :-) Batátové muffiny se šunkou, sýrem a sušenými rajčaty a druhá verze. Batátové muffiny s kakaem a banánem. Ani v jedné variantě nepoznáte, že se jedná o sladké brambory. Jsou krásně nadýchané a zároveň vláčné. Je to jednoduché, rychlé a hlavně moc dobré. Vyzkoušíte také? :-)
Citrónová bábovka s tvarohem

Citrónová bábovka s tvarohem

Než se strhne lavina pečení vánočního cukroví, přidávám další recept na bábovku. Tentokrát jsem zkoušela Citrónovou tvarohovou bábovku. Opět spousta bílkovin, málo cukru, pocit plného bříška na hodně dlouhou dobu. Ideální na snídani nebo svačinu. 

Pohanková pomazánka

Pohanková pomazánka

Připravila jsem si pro vás recept na POHANKOVOU POMAZÁNKU. Pohanka obecně nepatří mezi nejoblíbenější plodiny, ale je to opravdu škoda. Naši předkové ji do svého jídelníčku zařazovali mnohem častěji než my. Nejen, že při správné přípravě a dochucení může chutnat skvěle, ale zároveň svým složením působí jako lék. Pohanku jsem se naučila připravovat na spoustu způsobů na sladko (např. pohanková kaše, palačinky, koláč, cukroví, z pohankové mouky se dá připravit cokoliv), na slano (jako příloha, jako pomazánka, karbanátky...) Zařazujete pohanku do svého jídelníčku? Nebo ji nesnášíte? Podělte se se mnou o dojmy. :-)

Nahoru