Pečený kapr na bylinkách

Kapra máme spojeného především jen s Vánocemi, a to je velká škoda. Kapří maso je nejen dobré, ale také plné omega-3 mastných kyselin, za které nám poděkuje především naše srdce. A navíc nám poměrně brzy slehne, protože maso z kapra obsahuje lehce stravitelné bílkoviny.

Rýžový nákyp ze zbytků uvařené rýže

Občas se stane, že to s uvařením přílohy přeženeme a nějaká nám zbyde. Pokud máme dost rýže a nevíme co s ní, je škoda ji vyhazovat. Dá se zužitkovat třeba do rýžového nákypu. (I přesto, že není vařená v mléce a nemáme rýži arborio typickou pro tato jídla).

V tomto receptu je dostatek bílkovin z vajíček a tvarohu, takže se i ze sladkého jídla stane vyvážená snídaně nebo oběd, který nás dostatečně zasytí. Výhodou je, že opět můžeme spotřebovat libovolné druhy ovoce, které podléhají zkáze. Stejně tak můžeme zvolit místo tvarohu jiné mléčné výrobky (zakysanou smetanu, cottage, jogurt,..). Tak ať vám nákyp chutná a co nejméně s jídlem plýtváme.

Špenátový koláč s chlebovou strouhankou

Určitě se vám doma někdy stalo, že vám zbylo pečivo, které už nestihnete zkonzumovat. Jelikož si doma peču kváskový chléb, tak by pro mě byl hřích ho vyhodit do koše. Starý chléb stačí usušit a poté rozemlít na strouhanku. Využítí je spousta. Dá se z ní připravit tzv. parmazán pro chudé, omáčka k masu, dochucovací pasta, ale třeba i tento výborný špenátový koláč, do kterého můžete spotřebovat spoustu věcí, které vám v lednici přebývají a bojíte se, aby se nezkazily. Tak kdo vyzkouší? 

Pomazánka z pečené mrkve a česneku

Není nad to, když si čerstvý chléb namažete máslem nebo nějakou pomazánkou. Mám pro vás tip, jak si jednoduše připravit rychlou, levnou, zdravou a chuťově výbornou pomazánku. Stačí vám jen pár ingrediencí. Místo mrkve můžete příště použít jinou kořenovou zeleninu, ale také papriku, cuketu, řepu nebo dýni. Každá chutná jinak, ale všechny jsou moc dobré. Vyzkoušíte? 

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti