Kapra máme spojeného především jen s Vánocemi, a to je velká škoda. Kapří maso je nejen dobré, ale také plné omega-3 mastných kyselin, za které nám poděkuje především naše srdce. A navíc nám poměrně brzy slehne, protože maso z kapra obsahuje lehce stravitelné bílkoviny.
INGREDIENCE (pro 4 osoby):
- 20 g přepuštěné máslo
- 20 ml olivový olej
- 40 g hladká mouka
- 800 g filet kapra /očištěného/
- čerstvé bylinky: petržel, šalvěj, bazalka
- sůl
POSTUP:
Očištěné a oprané filety kapra osušíme, na každé porci prořízneme na kůži několik zářezů, porce potřeme pastou ze směsi bylinek a olivového oleje a osolíme. Maso lehce obalíme v hladké mouce.
Poté pozvolna pečeme na pánvi dozlatova. (Pečeme na přepuštěném másle s olivovým olejem). Pečeného kapra zastříkneme trochou vody, necháme přejít var a podáváme.
Při podávání můžeme porce kapra sypat sekanými čerstvými bylinkami, podléváme výpekem.
Podáváme s vařenými bramborami.