Mám pro vás tip na dezert. Věřím, že si na něm také pochutnáte. Výživové hodnoty jsou parádní, takže je vhodný i pro vás, co se snažíte redukovat váhu. Řezy jsem rozdělila na 4 velké kusy (1 kus je opravdu velký, klidně můžete nakrájet na více kusů)
INGREDIENCE (řezy 4 velké kusy):
Korpus:
- 3 vejce
- 200 g propláchnuté cizrny (kupuji ve sklenici v Lidlu)
- 40 g arašídového másla
- 30 g PB2 (práškové arašídové máslo zbavené tuku) - pokud nemáte, můžete vynechat
- 40 g čekankového sirupu
- 10 g kokosu
- 1 balíček prášku do pečiva
- 70 ml mléka
- pár kapek vanilkových kapek
- pokud byste chtěli sladší chuť, kápněte vanilkové steviové kapky (nebo jiné sladidlo)
Tvarohová náplň:
- 750 g polotučného tvarohu (místo jednoho tvarohu můžeme použít proteinový puding Ehrmann - např. příchuť karamel)
- 1 lžíce rumu (nebo pár kapek rumového aroma)
- čekankový topping slaný karamel (nebo jiné sladidlo na dochucení)
- 10 g strouhaný kokos
POSTUP:
Oddělíme žloutky od bílků a bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Z cizrny slijeme nálev a na sítku propláchneme. Všechny zbylé suroviny na těsto vložíme do robotu a rozmixujeme. Poté zlehka vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto rozprostřeme na plech s pečícím papírem. Pečeme cca 15 minut na 170 stupňů v horkovzdušné troubě.
Korpus necháme vychladnout a nakrájíme na 4 pruhy.
Než korpus vychladne, připravíme si krém. Tvaroh dochutíme čekankovým toppinkem, kokosem, rumem a případně můžeme přidat i aradíšový prášek (PB2), pokud máme doma.
A teď zbývá vrstvení. Korpus, krém, korpus, krém, korpus, krém. Vršek posypat kokosem.
Vložte do lednice odležet. Výborný je druhý den.
Za recept děkuji Martě Vláškové (IG: Martina.Vlasek). Recept jsem si upravila do své podoby. Ale mrkněte k Martě na profil na originál. Určitě najdete spoustu další inspirace.