INGREDIENCE (dort 8 kousků): 

Těsto:

  • 400 g Hokkaido dýně
  • 200 g jablko
  • 150 g ovesné vločky
  • 100 g rozinky sušené
  • 5 x vejce slepičí
  • 130 g Acidofilní mléko 3,6% 
  • 70 g ořechy vlašské
  • 200 g špaldová mouka celozrnná
  • 150 g Eritritol (či jiné sladidlo dle svých preferencí)
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička jedlé sody

Tvarohová náplň:

  • 500 g tvaroh odtučněný
  • 250 g tvaroh tučný
  • 30 g Čekankový sirup

POSTUP:

Těsto na dort: 

Troubu předehřejte na 170 °C. Dortovou formu (Ø 28 cm) vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Rozmixujeme jablka a dýni (Pokud máme výkonný robot, můžeme mixovat dýni syrovou. Ale lze použít i vařenou či pečenou dýni). 
Přidáme ovesné vločky, rozinky, skořici, perníkové koření, sladidlo, vejce, ořechy, acidofilní mléko. 
Poté přisypeme mouku, jedlou sodu a promícháme. 
Těsto přendáme do připravené dortové formy a pečeme 50–55 minut (170 °C). 

Dort necháme 15 minut vychladnout ve formě a poté necháme zcela vychladnout na chladicí mřížce. Poté dort rozpůlíme uprostřed a promažeme tvarohovou náplní. 

Náplň: 

Tvarohy smícháme a dosladíme čekankovým sirupem dle chuti. Promažeme dort uprostřed a na vršku. 

Tip:

Promazaný dort posypeme nastrouhanou čokoládou nebo nasekanými ořechy. 
Dort vypadá jako mrkvový, ale mám pocit, že chutná ještě lépe. Je krásně vláčný, šťavnatý a chutná opravdu skvěle. 

Po vychlazení podáváme. 

Fotografie Dýňový koláč s jablky a tvarohem

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti