Upravit stránku

INGREDIENCE:

Na těsto:

  • 2 vajíčka
  • 150 g ovesných vloček
  • 130 g celozrnné mouky (použila jsem celozrnnou špaldovou)
  • 3,5 lžíce karobu (případně kakao holandského typu)
  • rumové aroma (použila jsem 1 malou skleněnou tubičku z Lidlu)
  • kypřicí prášek (nejlépe bez fosfátů)
  • 1 hrnek kefírového mléka
  • 4 lžíce tuku (použila jsem kokosový olej)
  • 1 lžíce medu

Náplň:

  • 2 tvarohy
  • 2 hrušky (nastrouhané)
  • rumové aroma (1 skleněná tubička z Lidlu)
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 2 lžíce medu

Posyp:

  • vlašské ořechy

POSTUP:

Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady. Část těsta (asi 1/3) si dáme stranou (těsto použijeme na vršek koláče). Zbylé 2/3 těsta vlijeme do kulaté formy.

Mezitím si připravíme náplň. Tvarohy smícháme s pudinkovým práškem, přidáme nastrouhané hrušky, med a rumové aroma. Hotovou náplň dáme na těsto ve formě, na tvaroh rozprostřeme nastrouhané hrušky a posypeme hrstkou vlašských ořechů. Na vršek vlijeme (cik cak) zbylou část těsta.

Pečeme na 180°C kolem 25 minut.

Přeji dobrou chuť, určitě si pochutnáte.

Fotografie: Rumový koláč s tvarohem a hruškami

Nahoru