Upravit stránku

Ingredience (3 porce):

Těsto:

  • 125 g mozzarelly
  • 3 vejce
  • 3 lžičky psyllia (vláknina) - k zakoupení v lékárně
  • špetka soli

POSTUP:

Rozmixujeme vajíčka s mozzarellou, špetkou soli a psylliem do hladké konzistence. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Papír lze potřít rozpuštěným ghí, ale není to nutné. Těsto rozetřeme stěrkou rovnoměrně po celém plechu. Pečeme do růžova v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 10 minut.

Po upečení těsto otočíme papírem nahoru a sloupneme jej. Než nám těsto vychladne, srolujeme ho do ruličky a ještě za tepla nakrájíme na tenké nudličky.    

Tyto těstoviny můžeme použít jako špagety, široké nudle nebo necháme vcelku jako lasagne. Hodí se k jakémukoliv jídlu, fantazii se meze nekladou. Tyto těstoviny můžeme skladovat v lednici i několik dnů. 

Přeji dobrou chuť. 

Fotogalerie: Těstoviny bez mouky

  • Těstoviny bez mouky
  • Vaječné těstoviny bez mouky
  • Vaječné těstoviny bez mouky se sýrem
  • Vaječné těstoviny bez mouky s mozzarelou
  • Vaječné těstoviny bez mouky s mozzarelou a rajčaty
Nahoru