Upravit stránku

1 porce  (120 g hovězího masa, 150 g vařených těstovin, 1 mrkev, 200 g rajčat, 1 lžička oleje) obsahuje:

1877 kJ
B - 34 g
S - 48 g
T - 14 g

INGREDIENCE:

  • celozrnné těstoviny (nebo bezlepkové)
  • mleté maso (doma umleté libové hovězí, libové vepřové maso, nebo kombinace)
  • rajčata
  • mrkev
  • cibule
  • česnek
  • bazalka
  • řepkový olej
  • sůl, pepř

POSTUP:

Na řepkovém oleji (má vysoký tepelný bod - rychle se nepřepaluje) si zpěníme cibuli, česnek a poté přidáme mleté maso a vše orestujeme.

Až bude mít maso nazlátlou barvu, osolíme a opepříme. Přidáme na kousky nakrájená rajčata (mohou být oloupaná) a najemno nastrouhanou mrkev, zalijeme trochou vody, aby vznikla omáčka, případně můžeme přidat i rajčatový protlak. Dochutíme solí, pepřem, česnekem, bazalkou, případně bylinkami na špagety.

Na talíři posypeme parmazánem nebo nastrouhaným tvrdým sýrem.

(Mrkev nám omáčku zahustí a zároveň osladí, nebude díky rajčatům kyselá).

Jak Vám boloňská omáčka chutná?

  • Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné. Po kliknutí na "Odeslat", bude zpráva zaslána na můj e-mail. Odpověď můžete očekávat do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Nahoru