INGREDIENCE:
- 5 vajec (zvlášť bílky a žloutky)
- 1 balení toastového celozrnného chleba
- uzené maso (použila jsem uzené kosti, ze kterých jsem uvařila polévku s kroupami, maso jsem dala do nádivky)
- šmakoun uzený (pro odlehčení receptu a dodání netučných bílkovin)
- hrst medvědího česneku
- 2 hrsti mladých kopřiv
- hrst nasekané petrželky
- 150 ml mléka
- vývar
- sůl, pepř
POSTUP:
Uzené kosti uvaříme do měkka, maso z kostí obereme a nakrájíme na malé kousky.
Toastový chléb nakrájíme na malé kostky a vložíme do velké mísy. Chléb pokropíme vývarem z masa a poté zalijeme žloutky rozmíchanými v mléce.
K chlebu přidáme nakrájené maso, nasekané bylinky (petrželku, medvědí česnek, kopřivy), osolíme, opepříme. Nakrájíme si uzeného šmakouna na kostky a přidáme ke směsi. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Vložíme do zapékací nádoby a pečeme cca 30 - 45 minut na 200 stupňů. Použila jsem silikonové formy, takže jsem nemusela vymazávat tukem.