INGREDIENCE:
- portobello žampiony (druh velkých žampiónů, které jsem koupila v Lidlu)
- mleté hovězí maso (ideálně doma namleté)
- vejce
- sušená rajčata v oleji
- sýr chedar
- zelenina na servírování (rajče, salát, okurka)
- ghí (přepuštěné máslo)
- domácí dresing (např. do řeckého jogurtu jsem dala lžičku tatarky light)
- kečup
POSTUP:
Z klobouku žampiónu odlomíme nohu. Na pánvi si rozehřejeme ghí a na něm restujeme klobouk žampionu z obou stran (pod pokličkou pustí trochu vody a nemusíme použít tolik tuku). Z každé strany restujeme cca 3-4 minuty.
Mleté maso ochutíme solí, pepřem, cibulí, nasekanými sušenými rajčaty a vajíčkem. Dochucené maso dotvarujeme ve tvaru burgeru a na pánvi na troše tuku orestujeme z obou stran.
Z oblíbených ingrediencí (každý podle své chuti) připravíme burger. Věřte, že Vám bude chutnat i bez klasické burger housky. :-)
Jako přílohu jsem použila hranolky z celeru připravené v horkovzdušné fritéze na minimu tuku.