RECEPT: Nepečený arašídovo karamelový dort
INGREDIENCE :
Na korpus:
-
50 g jáhlových pukanců (kupuji v Lidlu)
-
150 g sušených švestek (můžete použít jakékoliv sušené ovoce)
-
200 g arašídového másla
Na krém:
-
1 litr mléka
-
2 karamelové pudinky
-
10 g želatiny v prášku
-
250 g tvarohu
-
60 g karamelového (vanilkového) proteinu - pro zvýšení bílkovin a doslazení - protein není podmínkou, nemusíte ho použít
Čokoládová poleva:
-
vysokoprocentní čokoláda
-
lžička kokosového oleje
Posyp:
- nesolené arašídy nebo plátkové mandle
Tip: Do korpusu i krému jsem přidala trochu rumu. :-)
POSTUP:
Všechny suroviny na korpus smícháme a vtlačíme do připravené dortové formy. Část jsem dala i do skleniček.
Uvaříme si klasický pudink jen navíc přidáme proteinový prášek (pudinkový prášek a protein rozmícháme ve studeném mléku a promícháme tyčovým mixérem, aby se netvořily hrudky). Hotový pudink necháme na chvíli vychladnout a přidáme vaničku tvarohu.
1/2 sáčku želatiny vsypeme do malého hrnečku svařené vody a promícháme. Nalijeme k pudinku s tvarohem a opět vše promícháme ponorným mixérem.
Krém nalijeme na korpus a necháme alespoň 2 hod. v lednici vychladit. Když je dort ztuhlý, potřeme jej čokoládovou polevou a posypeme nepraženými arašídy nebo plátkovými mandlemi.