INGREDIENCE :
Na korpus:
- 400 g vařené cizrny (konzervované)
- 180 g banánu
- 3 vejce
- 50 g sladidla dle svých preferencí (třtinový cukr, čekankový sirup, erytritol, stevia kapky...)
- 40 g holandského kakaa
- 1 lžička jedlé sody
Na krém:
- 100 g hořké čokolády
- 500 g tvaroh měkký (v alobalu)
- 50 g čokoládového sýru Philadelphia Milka
POSTUP:
Přes noc si namočíme cizrnu. Druhý den uvaříme v nové vodě do měkka.
Tip: Když luštěniny namáčíte a při vaření přidáte do vody mořské řasy nebo saturejku, ještě více snížíte nadýmání a zlepšíte stravitelnost.
Do mixéru vložíme všechny suroviny na těsto a rozmixujeme do hladké konzistence. Vlijeme do malé dortové formy (o průměru 20 cm), kterou si vyložíme pečicím papírem.
Pečeme v předehřáté horkovzdušné troubě na 180 °C cca 35 minut. Korpus necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme čokoládový krém s tvarohem. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme tvarohy a čokoládový sýr Philadelphia a vyšleháme v hladký krém. Ochutnáme a případně dosladíme dle vlastní chuti.
Krém naneseme na vychladlý korpus a necháme ztuhnout v lednici.
Další tip: Fazolové brownies z pořadu Sama doma