Chuť na sladké je fyziologicky způsobena rozkolísanou hladinou cukru v krvi. Pokud tato hladina náhle klesne, tělo vyžaduje rychlou energii v podobě sladkostí (často bohužel také s vyšším obsahem tuku).
Asi to zná většina z nás. Neodbytnou chuť na něco sladkého. Přepadá nás večer, ale klidně i v průběhu dne. Mnozí z nás pak sáhnou po nějaké čokoládě, ale lepší je se snažit chuti na sladké přecházet, než se s ní pak snažit vypořádat.
Chuť na sladké je fyziologicky způsobena rozkolísanou hladinou cukru v krvi. Pokud tato hladina náhle klesne, tělo vyžaduje rychlou energii v podobě sladkostí (často bohužel také s vyšším obsahem tuku).
Proto je velmi důležité zabránit dramatickým výkyvům hladiny krevního cukru a snažit se ji udržovat co nejvíce vyrovnanou. Dosáhneme toho pravidelnou pestrou stravou s preferencí pokrmů s nízkým (maximálně středním) glykemickým indexem a dobrou sytící schopností. Ta se zvyšuje s rostoucím obsahem bílkovin a vlákniny v pokrmu.
Celý článek na webu vímcojim.cz: http://www.vimcojim.cz/cs/spotrebitel/zdrava-vyziva/dejte-si-pozor/Co-je-pricinou-toho,-ze-mame-chute-na-sladke__s640x8043.html