Asi to zná většina z nás. Neodbytnou chuť na něco sladkého. Přepadá nás večer, ale klidně i v průběhu dne. Mnozí z nás pak sáhnou po nějaké čokoládě, ale lepší je se snažit chuti na sladké přecházet, než se s ní pak snažit vypořádat.

Chuť na sladké je fyziologicky způsobena rozkolísanou hladinou cukru v krvi. Pokud tato hladina náhle klesne, tělo vyžaduje rychlou energii v podobě sladkostí (často bohužel také s vyšším obsahem tuku).

Proto je velmi důležité zabránit dramatickým výkyvům hladiny krevního cukru a snažit se ji udržovat co nejvíce vyrovnanou. Dosáhneme toho pravidelnou pestrou stravou s preferencí pokrmů s nízkým (maximálně středním) glykemickým indexem a dobrou sytící schopností. Ta se zvyšuje s rostoucím obsahem bílkovin a vlákniny v pokrmu.
nutriční terapeutka Veronika Jirkalová

Máte vlastní zkušenost? Neváhejte se s námi podělit!

  • (vyplněný vstupní dotazník)
  • Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné. Po kliknutí na "Odeslat", bude zpráva zaslána na můj e-mail. Odpověď můžete očekávat do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.
ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti