RECEPT: Cizrnové brownies s pudinkovo tvarohovým krémem

INGREDIENCE :

Na korpus: 

  • 400 g vařené cizrny
  • 4 vejce
  • 2 zralé banány
  • 40 g holandského kakaa
  • prášek do pečiva
  • 100 g medu nebo jiného sladidla (přidala jsem i pár kapek čokoládové stevie- pro doslazení)

Na krém:

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 balíček vanilkového pudinku (prášek)
  • 300 ml mléka (na pudink)
  • sladidlo dle chuti a množství (např. med)

(Můžete použít balíček vanilkového proteinu pro doslazení a zvýšení bílkovin). Pokud dávám dezert dětem, tak protein ani sladidla nepoužívám. 

POSTUP:

Přes noc si namočíme cizrnu. Druhý den uvaříme v nové vodě do měkka. Tip: Když luštěniny namáčíte a při vaření přidáte do vody mořské řasy nebo saturejku, ještě více snížíte nadýmání a zlepšíte stravitelnost.  

Všechny suroviny na korpus rozmixujeme v hladké těsto, které nalijeme do kulaté dortové formy. Pečeme cca 25 minut v horkovzdušné troubě při 180 stupních. 

Korpus necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém. 

Uvaříme si pudink v menším množství mléka než je v návodu. Necháme pudink vychladnout a poté k němu přidáme tvaroh a zakysanou smetanu a osladíme. Vše promícháme ručně nebo mixérem. 

Vychladlý korpus otočíme dnem nahoru (aby byl vršek krásně rovný) a rozkrojíme na 2 části. Korpus si dokola nařízneme a pak režnou nití rozpůlíme. Dort si promažeme vychladlým krémem. Část si necháme na vršek a boky dortu. Posypeme nepraženými kakaovými boby nebo strouhanou čokoládou. 

Zaručuji skvělou chuť a rychlou snadnou přípravu. :-)

Fotogalerie: Cizrnové brownies

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti