RECEPT: Cizrnové brownies s pudinkovo tvarohovým krémem
INGREDIENCE :
Na korpus:
- 400 g vařené cizrny
- 4 vejce
- 2 zralé banány
- 40 g holandského kakaa
- prášek do pečiva
- 100 g medu nebo jiného sladidla (přidala jsem i pár kapek čokoládové stevie- pro doslazení)
Na krém:
- 250 g polotučného tvarohu
- 200 g zakysané smetany
- 1 balíček vanilkového pudinku (prášek)
- 300 ml mléka (na pudink)
- sladidlo dle chuti a množství (např. med)
(Můžete použít balíček vanilkového proteinu pro doslazení a zvýšení bílkovin). Pokud dávám dezert dětem, tak protein ani sladidla nepoužívám.
POSTUP:
Přes noc si namočíme cizrnu. Druhý den uvaříme v nové vodě do měkka. Tip: Když luštěniny namáčíte a při vaření přidáte do vody mořské řasy nebo saturejku, ještě více snížíte nadýmání a zlepšíte stravitelnost.
Všechny suroviny na korpus rozmixujeme v hladké těsto, které nalijeme do kulaté dortové formy. Pečeme cca 25 minut v horkovzdušné troubě při 180 stupních.
Korpus necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém.
Uvaříme si pudink v menším množství mléka než je v návodu. Necháme pudink vychladnout a poté k němu přidáme tvaroh a zakysanou smetanu a osladíme. Vše promícháme ručně nebo mixérem.
Vychladlý korpus otočíme dnem nahoru (aby byl vršek krásně rovný) a rozkrojíme na 2 části. Korpus si dokola nařízneme a pak režnou nití rozpůlíme. Dort si promažeme vychladlým krémem. Část si necháme na vršek a boky dortu. Posypeme nepraženými kakaovými boby nebo strouhanou čokoládou.
Zaručuji skvělou chuť a rychlou snadnou přípravu. :-)