Brokolicové karbanátky (15 karbanátků), stačí udělat i z 1/2 dávky
INGREDIENCE:
-
2 brokolice (růžičky rozebrat a krátce uvařit na páře)
-
100 dkg nastrouhaného sýra (max. 30%)
-
3 vajíčka
-
200 g šmakoun provensálské koření (pro doplnění bílkovin a dochucení)
-
sůl a pepř
-
orestovaná cibulka a 4 stroužky česneku
-
1 hrnek strouhanky (celozrnné) - strouhanku jsem si připravila z žitných knackebrotů, které jsem měla dlouho otevřené, tak jsem je zužitkovala
-
přidejte do směsi vaše oblíbené koření
POSTUP:
Ve vroucí osolené vodě si spařte na cca 3 minuty růžičky brokolice. Propláchněte vodou a nechte vychladnout.
Všechny ingredience nasekejte v sekáčku a poté smíchejte v míse. Polovinu placiček jsem připravila v troubě na pečícím papíru a druhou polovinu jsem potřela rozšlehaným vajíčkem a obalila ve strouhance. Poté jsem je opekla na pánvi na troše přepuštěného másla. Přidáním másla jsou karbanátky chutnější i pro moje kluky.
Ke karbanátků je vynikající na namáčení bílý jogurt s prolisovaným česnekem a bylinkami. Jako příloha může být bramborová kaše nebo brambory.
Dobrou chuť.