Brokolicové karbanátky (15 karbanátků), stačí udělat i z 1/2 dávky

INGREDIENCE:

  • 2 brokolice (růžičky rozebrat a krátce uvařit na páře)

  • 100 dkg nastrouhaného sýra (max. 30%)

  • 3 vajíčka

  • 200 g šmakoun provensálské koření (pro doplnění bílkovin a dochucení)

  • sůl a pepř

  • orestovaná cibulka a 4 stroužky česneku

  • 1 hrnek strouhanky (celozrnné) - strouhanku jsem si připravila z žitných knackebrotů, které jsem měla dlouho otevřené, tak jsem je zužitkovala

  • přidejte do směsi vaše oblíbené koření

POSTUP:

Ve vroucí osolené vodě si spařte na cca 3 minuty růžičky brokolice. Propláchněte vodou a nechte vychladnout.

Všechny ingredience nasekejte v sekáčku a poté smíchejte v míse.  Polovinu placiček jsem připravila v troubě na pečícím papíru a druhou polovinu jsem potřela rozšlehaným vajíčkem a obalila ve strouhance. Poté jsem je opekla na pánvi na troše přepuštěného másla. Přidáním másla jsou karbanátky chutnější i pro moje kluky. 

Ke karbanátků je vynikající na namáčení bílý jogurt s prolisovaným česnekem a bylinkami. Jako příloha může být bramborová kaše nebo brambory.

Dobrou chuť.

Fotogalerie ingrediencí a přípravy brokolicových karbanátků

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti