Upravit stránku

INGREDIENCE:

  • portobello žampiony (druh velkých žampiónů, které jsem koupila v Lidlu)
  • mleté hovězí maso (ideálně doma namleté)
  • vejce
  • sušená rajčata v oleji
  • sýr chedar
  • zelenina na servírování (rajče, salát, okurka)
  • ghí (přepuštěné máslo)
  • domácí dresing (např. do řeckého jogurtu jsem dala lžičku tatarky light)
  • kečup

POSTUP:

Z klobouku žampiónu odlomíme nohu. Na pánvi si rozehřejeme ghí a na něm restujeme klobouk žampionu z obou stran (pod pokličkou pustí trochu vody a nemusíme použít tolik tuku). Z každé strany restujeme cca 3-4 minuty. 

Mleté maso ochutíme solí, pepřem, cibulí, nasekanými sušenými rajčaty a vajíčkem. Dochucené maso dotvarujeme ve tvaru burgeru a na pánvi na troše tuku orestujeme z obou stran. 

Z oblíbených ingrediencí (každý podle své chuti) připravíme burger. Věřte, že Vám bude chutnat i bez klasické burger housky. :-)

Jako přílohu jsem použila hranolky z celeru připravené v horkovzdušné fritéze na minimu tuku. 

Nahoru