Upravit stránku

RECEPT: Nepečený arašídovo karamelový dort

INGREDIENCE :

Na korpus: 

  • 50 g jáhlových pukanců (kupuji v Lidlu)

  • 150 g sušených švestek (můžete použít jakékoliv sušené ovoce)

  • 200 g arašídového másla

Na krém:

  • 1 litr mléka 

  • 2 karamelové pudinky

  • 10 g želatiny v prášku

  • 250 g tvarohu

  • 60 g karamelového (vanilkového) proteinu - pro zvýšení bílkovin a doslazení - protein není podmínkou, nemusíte ho použít

Čokoládová poleva:

  • vysokoprocentní čokoláda

  • lžička kokosového oleje

Posyp: 

  • nesolené arašídy nebo plátkové mandle

Tip: Do korpusu i krému jsem přidala trochu rumu. :-)

POSTUP:

Všechny suroviny na korpus smícháme a vtlačíme do připravené dortové formy. Část jsem dala i do skleniček.

Uvaříme si klasický pudink jen navíc přidáme proteinový prášek (pudinkový prášek a protein rozmícháme ve studeném mléku a promícháme tyčovým mixérem, aby se netvořily hrudky). Hotový pudink necháme na chvíli vychladnout a přidáme vaničku tvarohu.

1/2 sáčku želatiny vsypeme do malého hrnečku svařené vody a promícháme. Nalijeme k pudinku s tvarohem a opět vše promícháme ponorným mixérem.

Krém nalijeme na korpus a necháme alespoň 2 hod. v lednici vychladit. Když je dort ztuhlý, potřeme jej čokoládovou polevou a posypeme nepraženými arašídy nebo plátkovými mandlemi. 

Fotogalerie: Nepečený dort s arašídy a mandlemi

  • korpus s jáhelných pukanců pro arašídový dort
  • jahelné pukance
  • korpus arašídový dort
  • arašídovo mandlový dort
  • nepečený korpus
  • nepečený dort arašídový
  • mandlovo arašídový dort
  • nepečený dort s arašídy a mandlemi
Nahoru

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti