Upravit stránku

Ingredience (koláč 8 porcí):

Těsto:

  • 3 ks vejce slepičí
  • 30 g špaldová mouka celozrnná
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 20 g kakao holandského typu 
  • 50 g protein čokoláda (pokud protein nemáte, zvyšte podíl mouky)
  • 100 ml mléko polotučné 1.5% tuku
  • 40 g Pudinkový prášek kakaový Dr.Oetker
  • 70 g sladidlo dle svých preferencí (Eritritol, cukr, čekankový sirup, med,..)

Tvarohová vrstva:

  • 3 x tvaroh polotučný 3.8% (pro milovníky tvarohu můžete použít i 4 ks)

  • 1 lžička želatiny

  • 30 g Čekankový sirup originál 5% cukru 71% vlákniny 4Slim

Jablková vrstva

  • 800 g jablko
  • 20 g želatiny
  • 3 lžičky skořice mletá
  • Čekankový sirup (množství dle chuti - podle sladkosti jablek)
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • 300 ml vody

POSTUP:

Oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu a odložíme stranou. Následně vyšleháme žloutky se sladidlem. Poté přidáme mléko a postupně přidáváme suché ingredience (mouku, pudinkový prášek, kakao, protein, jedlou sodu). Do polotekuté směsi zlehka přidáváme pevný sníh z bílků a opatrně promícháme. 

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 20 minut (kontrolujeme špejlí).

Než se nám korpus upeče, připravíme si tvarohovou vrstvu. Smícháme v míse tvarohy s oblíbeným sladidlem a přidáme želatinu. (Používám klasickou želatinu na vaječnou tlačenku. Do malého hrnečku si naliju trochu vařící vody - asi 4 lžíce (nechám pár vteřin odstát, nesmí mít vyšší teplotu než 100 stupňů, jinak by želatina neztuhla),  do horké vody vmíchám 1 lžičku želatiny. Promíchám a vliju do tvarohu. Dochutím oblíbeným sladidlem nebo cukrem, případně citrónovou šťávou. Toto je můj postup s želatinou, přijde mi nejjednodušší, ale vy pracujte s želatinou, jak jste sami zvyklí. 

Na vychladlý korpus rozetřeme tvarohovou vrstvu.

K nastrouhaným jablkám přilijeme horkou vodu, chvíli povaříme (asi 5 minut). Přidáme skořici, citrónovou šťávu a sladidlo. Opět přidáme želatinu. Zvolila jsem stejný postup jako s tvarohem. V troše horké vody jsem rozmíchala želatinu a vlila jsem jí k povařeným jablkám. Dochuťte dle své chuti. (Doporučuji vše více dosladit a dokyselit citrónem. Po vychladnutí želatina ztrácí chuť. Proto je potřeba to trošku více dochutit před vychladnutím). 

Přeji dobrou chuť. :-)

Nahoru

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti