Upravit stránku

Ingredience (1 závin 15 kusů):

Těsto:

  • 125 g mozzarelly
  • 3 vejce
  • 3 lžičky psyllia (vláknina) - k zakoupení v lékárně
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžičky xylitolu = březový cukr (případně jiné sladidlo dle svých preferencí)

Náplň:

  • 4 menší oloupaná jablka

  • citrón (na zakápnutí jablek)
  • 2 lžíce namletých ovesných vloček
  • 4 lžičky xylitolu = březový cukr (případně jiné sladidlo dle svých preferencí)
  • 1 lžička skořice
  • hrst vlašských ořechů
  • hrozinky (lze namočit do trochy rumu)
  • 5 g přepuštěného másla (GHÍ) - na potření hotového závinu

POSTUP:

Rozmixujeme vajíčka s mozzarellou a psylliem do hladké konzistence. Přidáme skořici, sladidlo a promícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Papír lze potřít rozpuštěným ghí, ale není to nutné. Těsto rozetřeme stěrkou rovnoměrně po celém plechu. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 10 minut.

Než se nám těsto upeče, oloupeme si jablka a nastrouháme je na hrubém struhadle. Pokapeme citrónovou šťávou.

Upečené těsto (nahoře začíná zlátnout) posypeme namletými ovesnými vločkami (místo strouhanky - aby se nám těsto nerozmáčelo) a na vločky rozložíme  nastrouhaná jablka, namleté ořechy a hrozinky. Vršek posypeme skořicí smíchanou s xylitolem či jiným sladidlem.

Těsto zavineme a dáme zpátky do trouby zapéct na cca 30 minut při 170 stupních.

Po upečení štrůdl potřeme rozpuštěným ghí. Kdo chce, zlehka pocukruje.

Přeji dobrou chuť.

Fotogalerie: Jablečný štrůdl - fitness varianta bez mouky

  • Jablečný štrůdl - ingredience
  • Jablečný štrůdl bez mouky - těsto
  • Jablečný štrůdl - fitness varianta
  • Jablečný štrůdl bez mouky
  • Jablečný štrůdl - fitness varianta bez mouky
Nahoru