Upravit stránku

Ingredience na polevku i kaši:

  • 1 menší dýně hokkaido
  • 1 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • zeleninový vývar
  • přepuštěné máslo
  • kokosové mléko - asi půl plechovky (kupuji v Lidlu Light variantu)
  • koření: sůl, pepř, kari, zázvor
  • dýňová semínka (na sucho opražená na pánvi - mají mnohem lepší chuť)

POSTUP:

Na trošce přepuštěného másla si orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, až cibule zesklovatí, orestujeme nakrájený česnek. Poté přidáme na kostičky nakrájenou dýni a přelijeme vodou a zeleninovým vývarem.

Vaříme cca 20 minut, dokud dýně nezměkne. Dochutíme solí, pepřem, kari a troškou nastrouhaného zázvoru. Vše ponorným mixérem rozmixujeme, přidáme kokosové mléko (nebo smetanu 12% tuku) a prohřejeme. Posypeme opraženými dýňovými semínky, pokapeme olejem (nejlépe dýňovým) a přidáme nakrájený pórek nebo jarní cibulku.

(Pokud chceme udělat kaši, dýni uvaříme v menším množství vody se stejným kořením a přebytek vody slijeme stranou. Přidáme trochu klasického másla a rozmixujeme.)

Ke kaši jsem jako bílkovinu použila šmakoun karbanátek, který jsem rozpůlila a na sucho opekla na steakové pánvi. (Měla jsem na přípravu oběda pouhých 30 minut). A vše jsem stihla a zároveň si pochutnala. :-)

Nahoru