Upravit stránku

INGREDIENCE:

  • červená řepa
  • dýně hokkaido
  • polníček (rukola)
  • hrst vlašských ořechů
  • balkánský sýr (nebo jiný oblíbený sýr např. mozzarela, feta či kozí sýr)

Zálivka:

  • 1 lžíce medu (případně více podle chuti)
  • 2 - 3 lžíce balzamikového octa
  • 1 - 2 lžíce olivového oleje
  • česnek (dle chuti, já použila asi 7 stroužků)
  • sůl, pepř

POSTUP:

Červenou řepu nakrájíme na malé hranolky, dýni nakrájíme na větší kusy (je upečená rychleji než řepa). Dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem, zalijeme zálivkou s česnekem a dáme do trouby.

Pečeme při 180°C cca 20 minut. (Dýni stačí i kratší doba, záleží na velikosti nakrájených kousků). Když máme upečeno, smícháme s polníčkem, posypeme nastrouhaným sýrem a vlašskými ořechy. Případně ještě dochutíme větším množstvím zálivky. 
Přeji dobrou chuť.

Fotografie jídla a podzimní dekorace

Jak Vám salát s červenou řepou a dýní chutná?

  • Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné. Po kliknutí na "Odeslat", bude zpráva zaslána na můj e-mail. Odpověď můžete očekávat do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Nahoru