Upravit stránku

INGREDIENCE:

  • 5 vajec (zvlášť bílky a žloutky)
  • 1 balení toastového celozrnného chleba
  • uzené maso (použila jsem uzené kosti, ze kterých jsem uvařila polévku s kroupami, maso jsem dala do nádivky)
  • šmakoun uzený (pro odlehčení receptu a dodání netučných bílkovin)
  • hrst medvědího česneku
  • 2 hrsti mladých kopřiv
  • hrst nasekané petrželky
  • 150 ml mléka
  • vývar
  • sůl, pepř

POSTUP:

Uzené kosti uvaříme do měkka, maso z kostí obereme a nakrájíme na malé kousky.

Toastový chléb nakrájíme na malé kostky a vložíme do velké mísy. Chléb pokropíme vývarem z masa a poté zalijeme žloutky rozmíchanými v mléce.

K chlebu přidáme nakrájené maso, nasekané bylinky (petrželku, medvědí česnek, kopřivy), osolíme, opepříme. Nakrájíme si uzeného šmakouna na kostky a přidáme ke směsi. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

Vložíme do zapékací nádoby a pečeme cca 30 - 45 minut na 200 stupňů. Použila jsem silikonové formy, takže jsem nemusela vymazávat tukem.

Fotogalerie velikonoční nádivka

Nahoru