Upravit stránku

INGREDIENCE:

  • 1 větší cuketa
  • 1 menší květák
  • 4 lžíce ovesných vloček (množství upravte tak, aby nebyla směs moc hustá nebo řídká)
  • 3 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • hrst majoránky
  • 3 lžíce směsi hraška - kdo neznáte, je možné ji použít na zahuštění, dochucení i doplnění bílkovin z hrachu (prodávají ji běžně ve zdravé výživě za cca 35 Kč), více o hrašce zde (vylepší chuť jídla, v hotovém pokrmu není cítit hrách)
  • sůl, pepř

Pokud budou sloužit placičky jako hlavní chod, přidejte nějakou bílkovinu pro vyšší pocit sytosti např. šunka (šmakoun, sýr, domácí uzené...nebo cokoliv, co máte rádi..) :-)

POSTUP:

Rozebereme si květák na malé růžičky a uvaříme je v osolené vodě nebo na páře. Než se uvaří květák, nastrouháme cuketu a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Uvařený květák nakrájíme na malé kousky a také zbavíme přebytečné vody.

Orestujeme si na pánvi cibuli nakrájenou na jemno a následně česnek. Když je orestováno, přidáme k cuketě a květáku. Přidáme drcené ovesné vločky a hrašku. Do skleničky nalijeme asi 1dcl vody a do ní dáme 3 lžíce hrašky a promícháme, aby se nevytvořily hrudky a přidáme ke směsi. Vše promícháme a dochutíme solí, pepřem a majoránkou.

Vytvoříme placičky, které pokládáme na plech s pečícím papírem. 
Pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 180°C.

Placičky jsou výborné i jako hlavní chod s jogurtovým dresinkem.

Přeji dobrou chuť. :-)

Fotogalerie

Nahoru