Vyzkoušejte tyto neBRAMBORÁKY bez výčitek. Doporučuji udělat ve větším množství, protože budou během chvilky pryč. Výborně chutnají a jsou křupavé. I děti byly nadšené.
Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Nastrouháme batáty, mrkve i celer. Osolíme a necháme chvilku odstát. Poté vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme vejce, majoránku a vše promícháme. Poté si vytvoříme tenké placičky, které vložíme na pečící papír na plech. Placičky můžeme postříkat olejem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 15-20minut dokud nebudou zlatavé a křupavé.
Batáty můžeme nahradit klasickými bramborami, ale batáty jsou výživově přínosnější, mají nižší glykemický index a menší podíl sacharidů oproti klasickým bramborám. Takže občas doporučuji obměnu. :-)
Přeji dobrou chuť a budu se těšit na komentáře, případně i fotografie, jak se Vám neBRAMBORÁKY povedly a jak Vám chutnaly. :-)