Upravit stránku

INGREDIENCE:

  • 3 batáty
  • 3 mrkve
  • 1/4 celeru
  • 3 vejce
  • sůl, pepř
  • majoránka (celý sáček)
  • 6 stroužků česneku
  • olivový olej ve spreji

POSTUP:

Nastrouháme batáty, mrkve i celer. Osolíme a necháme chvilku odstát. Poté vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme vejce, majoránku a vše promícháme. Poté si vytvoříme tenké placičky, které vložíme na pečící papír na plech. Placičky můžeme postříkat olejem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 15-20minut dokud nebudou zlatavé a křupavé.

Batáty můžeme nahradit klasickými bramborami, ale batáty jsou výživově přínosnější, mají nižší glykemický index a menší podíl sacharidů oproti klasickým bramborám. Takže občas doporučuji obměnu. :-)

Přeji dobrou chuť a budu se těšit na komentáře, případně i fotografie, jak se Vám neBRAMBORÁKY povedly a jak Vám chutnaly. :-)

Fotografie bramboráky bez brambor

Nahoru