Upravit stránku
Dýňová polévka z Hokaida

Dýňová polévka z Hokaida

Halloween už máme za sebou. Ještě nějaké dýně ze zahrádky mám schované, tak jedna padla na polévku. Také ji máte rádi? Jak ji připravujete vy? Já jsem si ji oblíbila v kombinaci s kokosovým mlékem, zázvorem a troškou kari. Aby mohlo být z polévky plnohodnotné jídlo, je potřeba přidat bílkoviny. K této polévce si ráda připravuji krutóny ze šmakouna klasik (bez příchutě). Spousta bílkovin bez tuku. V polévce mi to opravdu moc chutná, zvlášť když jsou krásně zkřuplé. Potom si polévku můžete klidně dopřát k večeři nebo jako oběd. Kdo vyzkouší? Jaké máte osvědčené recepty vy? 

Pikantní zeleninová směs na topinky

Pikantní zeleninová směs na topinky

Přináším elegantní způsob, jak se (skoro bez práce) zbavíte přebytku domácí zeleniny, kterou nestačíte spotřebovat v čerstvém stavu. Až tuhle směs vyzkoušíte, garantuji Vám, že se do ní pustíte příští rok znovu. Můžete ji využít na xy způsobů. Když si rozetřete směs na rozpečenou topinku a posypete sýrem, jeden krajíc vám nebude stačit. Dále směs využívám na pohankovou pomazánku nebo pod pečené maso. Jakou zeleninu potřebujete? Tu, které máte dostatek. :-) Já jsem zužitkovala (cibule, česnek, cukety, lilky, pórek, papriky a rajčata).

Recept: Candát s pohankou a špenátem

Recept: Candát s pohankou a špenátem

Jak obědváte v horkých dnech? Já mám moc ráda saláty, ale dneska přišla chuť na candáta s pohankou a dušeným špenátem. Pro někoho možná zvláštní kombinace, ale věřte, že je opravdu móóóc dobrá. Zařazujete pohanku do svého jídelníčku? Znám spoustu lidí, co pohanku nikdy nevyzkoušeli nebo jim vůbec nechutná. Ale často je to tím, že pohanka nebyla dostatečně dochucená. Zkuste jí dát ještě šanci - pohanka svým složením působí jako lék a může chutnat skvěle. Co říkáte na pohanku vy? :-) 

Zapečené brambory bez brambor

RECEPT: Zapečené francouzské brambory bez brambor

Zapečené brambory bez brambor. Jak mě toto jídlo napadlo? Měla jsem doma domácí uzené a plánovala jsem ho zapéct s bramborami (říkáme tomu Francouzské brambory), ale jelikož jsem zjistila, že nemám brambory, napadlo mě, že je nahradím čerstvým hlávkovým zelím. A světe div se, ono se to povedlo a bylo to fakt moc dobrý! Z pár surovin (uzené, čerstvé hlávkové zelí, cibule, vajíčka). Určitě to brzy zase zopakuji. :-) Zároveň se jedná o jídlo s minimem sacharidů, takže se ho rozhodně nemusíte obávat ani večer. :-) 
Salát s Halloumi sýrem a křepelčím vajíčkem

Salát s Halloumi sýrem a křepelčím vajíčkem

Znáte sýr Halloumi? Teprve nedávno jsem ho objevila v Lidlu a je opravdu vynikající, škoda, že jsem ho nezkusila už dříve. Salátek z čerstvé zeleniny, vařená křepelčí vajíčka a halloumi sýr připravený na grilovací pánvi. Rychlá a velmi chutná večeře. Vyzkoušíte také? Zařazujete do svého jídelníčku křepelčí vajíčka? Moje děti je mají moc rády a jsem za to moc ráda.
Domácí večerní chlebík

Recept na domácí večerní chlebík

Znáte večerní chléb? Kupujete si ho? Pokud jste přes den snědli už hodně pečiva a nechcete si ho odepírat ani večer, je večerní chléb skvělou volbou. Obsahuje spoustu bílkovin a téměř žádné sacharidy. Od té doby, co jsem ochutnala tento domácí chléb, tak už večerní chléb nekupuji a dělám si ho doma. Je to strašně rychlé, jednoduché a hlavně moc a moc dobré. :-) Nevěříte? Tak to prostě vyzkoušejte a dejte mi vědět, ano? :-)

Nahoru