Upravit stránku
Tvarohové a tvarohovomakové noky s jahodami

Tvarohové a tvarohovomakové noky s jahodami

Sladké obědy nejsou mým favoritem, ale pokud je sezóna jahod, tak je tomu jinak. Jahody miluji na všechny způsoby. Tentokrát jsem připravila tvarohové noky a tvarohovomakové noky. :-) (Inspirovala jsem se pořadem Vše, co mám ráda). I v tomto receptu je spousta bílkovin, málo tuku, takže si ho můžete s čistým svědomím dopřát i před plavkovou sezónou. :-)
Recept smažený sýr jinak, pečený v troubě

Recept smažený sýr jinak, pečený v troubě

Název "zdravý smažák" zní opravdu zvláštně, to přiznávám. Ale i toto typicky nezdravé jídlo se dá udělat v mnohem zdravější variantě. :-) Halloumi sýr mám moc ráda, nejen pro svou chuť, ale i proto, že drží při sobě a nevytéká (jako eidam), takže je často používán na grilování. Já jsem ho poprvé zkoušela v této verzi a protože měl oběd úspěch, určitě to zopakuji. :-) Byla to fakt dobrota. :-)

Brokolicové karbanátky se sýrem a šmakounem

Brokolicové karbanátky se sýrem a šmakounem

Vítáme jaro! Dnes k obědu brokolicové karbanátky se zeleninovým salátem a bramborovou kaší. Chuťově úžasné jídlo, které neurazí ani masožrouty. Tento oběd ráda zařazuji do výživových plánů a má úspěch. I když se jedná o bezmasé jídlo, je bohaté na bílkoviny. Vyzkoušíte také? 
Dýňová polévka z Hokaida

Dýňová polévka z Hokaida

Halloween už máme za sebou. Ještě nějaké dýně ze zahrádky mám schované, tak jedna padla na polévku. Také ji máte rádi? Jak ji připravujete vy? Já jsem si ji oblíbila v kombinaci s kokosovým mlékem, zázvorem a troškou kari. Aby mohlo být z polévky plnohodnotné jídlo, je potřeba přidat bílkoviny. K této polévce si ráda připravuji krutóny ze šmakouna klasik (bez příchutě). Spousta bílkovin bez tuku. V polévce mi to opravdu moc chutná, zvlášť když jsou krásně zkřuplé. Potom si polévku můžete klidně dopřát k večeři nebo jako oběd. Kdo vyzkouší? Jaké máte osvědčené recepty vy? 

Pikantní zeleninová směs na topinky

Pikantní zeleninová směs na topinky

Přináším elegantní způsob, jak se (skoro bez práce) zbavíte přebytku domácí zeleniny, kterou nestačíte spotřebovat v čerstvém stavu. Až tuhle směs vyzkoušíte, garantuji Vám, že se do ní pustíte příští rok znovu. Můžete ji využít na xy způsobů. Když si rozetřete směs na rozpečenou topinku a posypete sýrem, jeden krajíc vám nebude stačit. Dále směs využívám na pohankovou pomazánku nebo pod pečené maso. Jakou zeleninu potřebujete? Tu, které máte dostatek. :-) Já jsem zužitkovala (cibule, česnek, cukety, lilky, pórek, papriky a rajčata).

Recept: Candát s pohankou a špenátem

Recept: Candát s pohankou a špenátem

Jak obědváte v horkých dnech? Já mám moc ráda saláty, ale dneska přišla chuť na candáta s pohankou a dušeným špenátem. Pro někoho možná zvláštní kombinace, ale věřte, že je opravdu móóóc dobrá. Zařazujete pohanku do svého jídelníčku? Znám spoustu lidí, co pohanku nikdy nevyzkoušeli nebo jim vůbec nechutná. Ale často je to tím, že pohanka nebyla dostatečně dochucená. Zkuste jí dát ještě šanci - pohanka svým složením působí jako lék a může chutnat skvěle. Co říkáte na pohanku vy? :-) 

Nahoru