Upravit stránku

INGREDIENCE:

  • 600 g kuřecích prsou
  • 1 balíček zelené kari pasty
  • 3 cm čerstvého zázvoru
  • 1 - 2 plechovky kokosového mléka
  • 1 zelená paprika
  • 1 menší cuketa
  • 1/3 pórku
  • 1 balíček thajské mražené zeleniny
  • 2 polévkové lžíce rybí omáčky
  • 1 sklenice naložených klíčků mungo
  • 1 sklenice naložených bambusových výhonků
  • šťáva z limetky
  • čerstvý koriandr (NUTNÝ  k dochucení celého pokrmu)
  • kokosový olej (na restování masa a zeleniny)

POSTUP:

Kuřecí maso nakrájíme na tenké proužky. Rozpálíme pánev s kokosovým olejem a zprudka orestujeme maso. Maso poté osolíme a odložíme stranou. Poté na pánvi orestujeme čerstvou zeleninu (cuketa, paprika, pórek), kterou jsme nakrájeli na tenké proužky. Restujeme jen krátce, aby byla zelenina křupavá a poté odložíme k masu.

Následně si na pánvi orestujeme kari pastu a přidáme kokosové mléko, mraženou zeleninu, nastrouhaný zázvor a povaříme do zhoustnutí (5-10 minut).

Přidáme rybí omáčku a odložené restované maso se zeleninou. Nakonec přidáme sterilované mungo klíčky a sterilované bambusové výhonky. Případně ještě dochutíme rybí omáčkou a šťávou z limetky.

Podáváme s vařenou jasmínovou rýží a ozdobíme čerstvým koriandrem. Přeji dobrou chuť.

Věřím, že Vám tento recept zachutná.

Nahoru