Upravit stránku

Ingredience:

  • uzený losos
  • čočka belugo (má výbornou chuť, pokud neseženete, tak klidně můžete použít i klasickou)
  • čerstvý špenát
  • česnek
  • cibule
  • balsamico
  • těstoviny

POSTUP:

Uvaříme si čočku dle návodu, dochutíme ji balsamikem, solí a pepřem. Na olivovém oleji si orestujeme nakrájenou cibulku, česnek a přidáme spařený špenát, který lehce osolíme. Servírujeme na uvařené těstoviny.

Proč kombinovat čočku a těstoviny?

Nejen proto, že se k sobě chuťově hodí, ale hlavně z toho důvodu, že když zkombinujeme luštěniny (čočka) s obilovinami (špagety, chleba,..), vytvoří se plnohodnotná bílkovina. Takže nezapomeňte, bílkoviny a luštěniny patří na jeden talíř. :-)

Naše tělo má rázem vše, co potřebuje. Navíc rostlinná bílkovina z luštěnin je pro tělo podstatně stravitelnější než živočišná (maso, mléko, vejce).
Přeji dobrou chuť.

Nahoru