Ingredience:

  • 1 římský salát
  • parmazán
  • celozrnný chléb na přípravu krutónků nebo koupené mini toasty
  • kuřecí maso

Na zálivku:

  • řecký smetanový jogurt
  • tatarská omáčka light
  • citrónová šťáva
  • lžička dijonské hořčice
  • malý stroužek česneku
  • sůl, pepř
  • ančovičky (dresing mi chutná i bez nich)

POSTUP:

V pravé zálivce nesmějí chybět žloutky ani ančovičky, neměla jsem doma čerstvá domácí vejce, tak jsem se bála použít syrový žloutek, proto jsem raději volila tatarskou omáčku light, kterou jsem smíchala s řeckým jogurtem. Dochutila jsem ji citrónovou šťávou, lžička dijonské hořčice, prolisovaný malý stroužek česneku, ančovičky, sůl, pepř a trochu strouhaného parmazánu. Zálivka je hotová. :-)

Teď už stačí orestovat kuřecí maso, omýt  a natrhat římský salát a můžeme servírovat. Salát můžeme posypat krutónky, které si připravíme na sucho v topinkovači z celozrnného chleba nebo koupenými mini toastíky. :-)

Přeji dobrou chuť. 

Fotogalerie salát alá Caesar

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti