Upravit stránku

INGREDIENCE:

  • Trendy lunch (směs obilovin a luštěnin)
  • oblíbená zelenina 
  • šmakoun mexiko
  • bazalkové pesto

POSTUP:

Trendy lunch uvaříme ve vodě dle návodu. Mezitím si na pánvi orestujeme šmakouna nakrájeného na kostičky, přidáme jarní cibulku, rajče, mrkev nakrájenou na tenké plátky a krátce orestujeme. Poté vše smícháme a vršek posypeme parmazánem. 

Tip: Můžeme dochutit lžičkou bazalkového pesta. 

Přeji dobrou chuť.

Proč kombinovat luštěniny s obilovinami?

Nejen proto, že se k sobě chuťově hodí, ale hlavně z toho důvodu, že když zkombinujeme luštěniny (čočka) s obilovinami (špagety, chleba,kuskus, bulgur,...), vytvoří se plnohodnotná bílkovina. Takže nezapomeňte, bílkoviny a luštěniny patří na jeden talíř. :-) Naši předkové to věděli moc dobře...proto bylo tradiční jídlo hrách a kroupy, jak se zpívá v písničce.

Naše tělo má rázem vše, co potřebuje. Navíc rostlinná bílkovina z luštěnin je pro tělo podstatně stravitelnější než živočišná (maso, mléko, vejce).

Bc. Martina Jandová

Fotogalerie ingrediencí na rychlý oběd

  • ingredience na rychlý oběd
  • směs obilovin a luštěnin se šmakounem
  • směs obilovin a luštěnin se šmakounem a zeleninou
Nahoru