INGREDIENCE:

  • halloumi sýr (kupuji v Lidlu)
  • vejce
  • rozdrcené cornflakes lupínky (nebo kukuřičná strouhanka)
  • olej ve spreji

Příloha:

  • Hranolky jsem udělala z brambor a připravila v horkovzdušné fritéze na
    lžičce oleje. :-)
  • Zeleninový salátek

Dresing:

  • Dresing jsem připravila z řeckého jogurtu se lžičkou tatarky.

POSTUP:

Sýr nakrájíme na tenké plátky a obalíme ve vajíčku, poté v rozdrcených kukuřičných lupínkách. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a trochu postříkáme olejem ve spreji. Poté vložíme do trouby a pečeme cca 10 minut.

Dresing jsem připravila z řeckého jogurtu se lžičkou tatarky.

Příprava hranolek:

Brambory nakrájíme na malé hranolky a dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme  v troubě cca 20 minut při 180°C nebo v horkovzdušné fritéze na lžičce oleje. :-)

Multifunkční fritéza má u nás časté využití. Díky lopatce, která se sama otáčí není nutné jídlo míchat, nepřipálí se to. Největší výhodu vidím v přípravě hranolek, které jsou úžasně křupavé s použitím 1 lžičky oleje. Doma mám od zn. Delonghi. Ale vyrábí to i Tefal pod názvem Actifry a obdobné zařízení jsem viděla i v Lidlu. 

Přeji dobrou chuť.

Smažený Halloumi sýr s hranolkami

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti