Máte rádi cizrnu? Že jste ji ještě nejedli? Vyzkoušejte si z ní připravit pomazánku.
RECEPT: CIZRNOVÁ POMAZÁNKA tzv. "HUMMUS"
INGREDIENCE:
- 20 dkg cizrny (namočte si jí přes noc a uvařte podle návodu),
- šťáva z 1 malého citrónu
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 1 lžíce olivového oleje + další na pokapání při servírování
- 1 lžička mletého římského kmínu (nemusí být)
- 2 lžíce sezamového másla, tzv. tahini (nemusí být)
- petrželka nebo pažitka na ozdobu
- sůl, pepř
POSTUP:
Všechny ingredience rozmixujte do hladka v mixéru. Pokud je směs příliš tuhá přidejte trošku vody (ve které se cizrna vařila).
Pomazánka je dobrá na celozrnném pečivu, chlebu i knäckebrotu.