RECEPT: CIZRNOVÁ POMAZÁNKA tzv. "HUMMUS"

INGREDIENCE:

  • 20 dkg cizrny (namočte si jí přes noc a uvařte podle návodu),
  • šťáva z 1 malého citrónu
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 lžíce olivového oleje + další na pokapání při servírování
  • 1 lžička mletého římského kmínu (nemusí být)
  • 2 lžíce sezamového másla, tzv. tahini (nemusí být)
  • petrželka nebo pažitka na ozdobu
  • sůl, pepř

POSTUP:

Všechny ingredience rozmixujte do hladka v mixéru. Pokud je směs příliš tuhá přidejte trošku vody (ve které se cizrna vařila).
Pomazánka je dobrá na celozrnném pečivu, chlebu i knäckebrotu.

Foto vyvážené svačiny

Co říkáte na cizrnu?

  • (vyplněný vstupní dotazník)
  • Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné. Po kliknutí na "Odeslat", bude zpráva zaslána na můj e-mail. Odpověď můžete očekávat do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.
ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti