INGREDIENCE (pro 6 porcí):
- 120 g nadrcených celozrnných sušenek nebo oblíbeného müsli (použila jsem sušenky REJ kakaové)
- 200 g šmakoun brusinka
- 250 g tvarohu
- 200 g bílého jogurtu
- 150 ml mléka
- 1 lžíce domácí jahodové marmelády (množství si upravte dle chuti)
- 1 lžíce chia semínka (může být i více)
- želatina nebo agar (záleží s čím raději pracujete, já to střídám)
Jahodová vrstva:
- jahody (čerstvé či mražené - množství podle chuti)
- želatina či agar v množství na cca 500 ml
- 250 ml vody
- domácí jahodová marmeláda (či jiné sladilo - med, agávový sirup, flaw drops,... pro případné dochucení želatiny, jahody jsou málo sladké, doporučuji želatinu ještě něčím dosladit, aby Vám to chutnalo)
- citrónová šťáva (také pro lepší dochucení želatiny)
POSTUP:
Zdání klame, tento recept je opravdu jednoduchý, nemusíte mít obavy, že to nezvládnete.
1. Nejprve si v sekáčku rozsekáme sušenky (případně müsli), které nasypeme do připraveného pohárku.
2. Šmakouna nastrouháme najemno, přidáme tvaroh, jogurt, chia semínka, marmeládu a vše promícháme. Já kvůli úspoře času vše rozmixuji ponorným mixérem. Mléko smícháme s agarem a 5 minut povaříme. Poté přidáme k tvarohové směsi a promícháme. Místo agaru můžete použít klasickou želatinu dle návodu. Směs nalijeme na sušenky, téměř okamžite začíná tvarohová směs tuhnout.
3. 250 ml vody smícháme s 10 lžičkami agaru a 5 minut povaříme. Mezitím si ponorným mixérem rozmixujeme jahody a poté přidáme vodu s agarem a promícháme. Opět je možné místo agaru použít klasickou želatinu (dle návodu).
4. Jahodovou vrstvu po lžících naléváme na tvarohovou směs.
5. Dezert dáme vychladit do ledničky a můžeme podávat.
Věřím, že si pochutnáte stejně jako u nás doma. :-)