INGREDIENCE:
- 250 g tvarohu
- 400 g brambor (vařených ve slupce den předem)
- 200 g špaldové mouky
- 200 g ovesných vloček (rozemletých v sekáčku na mouku)
- 2 vejce
- švestky
Na dochucení:
- mák
- tvaroh na strounání
- šmakoun švestka (nastrouhaný)
- cottage (rozmixovat s trochou mléka - místo šlehačky)
POSTUP:
Připravíme si těsto z najemno nastrouhaných brambor, tvarohu, vejce, mouky a vloček se špetkou soli a vypracujeme hladké nelepivé těsto. (Zkoušela jsem si těsto připravit jen z tvarohu, vejce, brambor a ovesných vloček (chtěla jsem se úplně vyhnout mouce), ale když jsem knedlíky uvařila, tak špatně držely tvar a byly "blátivé", ale když dáte mouku a nasekané ovesné vločky v poměru 1:1, tak se Vám knedlíky krásně povedou).
Z těsta si vytvoříme váleček, nakrájíme si ho na stejně velké kousky. Z každého kousku vytvoříme placičku do které vložíme švestku a uděláme knedlík.
Knedlíky vaříme v parním hrnci nebo v klasickém hrnci na pařáčku. Vaříme asi 10 minut. (Na páře drží knedlíky lepší tvar než při vaření ve vodě).
Hotové knedlíky si dochutíme podle sebe. Já jsem použila strouhaný tvaroh a šmakoun švestka, mák a poté jsem knedlíky polila rozmixovaným sýrem cottage s trochou mléka. (Přemýšlela jsem, jak nahradit klasickou šlehačku. Tato varianta mě mile překvapila, jak moc mi to chutnalo).
I Vám přeji dobrou chuť a těším se na Vaše reakce a fotky.