Pokud Vám dochází inspirace co si připravit k obědu či k večeři, vyzkoušejte Tresku s čočkovým salátem. Jedná se o lehké jídlo plné bílkovin, kvalitních sacharidů, které Vás dostatečně zasytí a věřím, že si na něm pochutnáte stejně jako já. :-)
Ingredience:
Čočkový salát:
- čočka belugo (chutná mi více než klasická, ale klidně použijte jakoukoliv oblíbenou čočku)
- kořenová zelenina (nastrouhaná mrkev, celer, petržel)
- cibule
- česnek
- balsamiko, sůl, pepř
Treska:
- oblíbené koření či bylinky
POSTUP:
Uvaříme čočku dle návodu. Na pánvi orestujeme najemno nakrájenou cibulku, poté přidáme česnek a nastrouhanou kořenovou zeleninu. Když je základ hotový smícháme s uvařenou čočkou a dochutíme solí, pepřem a balsamikem.
Podáváme s treskou opečenou na pánvi s oblíbeným kořením či bylinkami. Já mám ráda klasiku (sůl, pepř, trochu kmínu a červenou papriku).
Přeji dobrou chuť k obědu či k večeři.