Výživové hodnoty
Výživové hodoty jsou úplně skvělé, spousta bílkovin a téměř žádný cukr a tuk. :-)
- Energetická hodnota celé rolády (14 porcí): 5135 kJ, S - 69 g, B - 144 g, T - 40 g,
- Energetická hodnota jedné porce: 367 kJ, S - 4,9 g, B - 10 g, T - 2,8 g
INGREDIENCE:
- 6 vajec
- 2 hrsti jahod
- 2 nízkotučné tvarohy
- 1 šmakoun brusinka a goji
- 2 lžíce holandského kakaa
- 2-3 lžičky medu (záleží na chuti, můžete přidat více)
- 20 g vanilkového proteinu (kdo nemá, dejte 20 g vanilkového pudinku, aby byl krém pevnější, ale je možné vynechat jak protein, tak i pudinkový prášek)
- špetka soli
POSTUP:
Oddělíme bílky a žloutky zlášť. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Poté vyšleháme žloutky se 2 lžícemi kakaa a medem. Nyní opatrně (z lehka) smícháme kakaový krém se sněhem.
Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme upéct do trouby při 170°C cca 10 minut. Během pečení si připravíme krém.
Po upečení těsto vyklopíme na druhý pečící papír a ještě teplé společně s papírem srolujeme. Po vychladnutí můžeme promazat krémem.
Krém:
Tvarohy, šmakouna a jahody rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Můžete dosladit medem, mně se to díky jahodám a šmakounovi zdálo sladké dost, ale záleží na chuti.
Krém namažeme na vychladlou roládu, znovu zamotáme a dáme do ledničky vychladit. Zbylo mně trochu krému, tak jsem ho použila na ozdobu.
Doufám, že Vám i tento recept bude chutnat. :-)