Opět jsem tady s jednoduchým a chutným dezertem, kterým nezhřešíte. ŠVESTKOVÝ KOLÁČ - Ideální zdravé mlsání.
INGREDIENCE:
Na korpus:
- 200 g namletych vloček (nasekaných v sekáčku)
- 200 g bílého jogurtu 3,5 % tuku
- skořice
- 2 vejce
- 1 lžíce špaldového sirupu, medu, javorového sirupu (množství zvolit podle chuti)
1. vrstva
- 100 g švestkového šmakouna
- 250 g odtučněného tvarohu
- 1lžíce švestkových povidel (nebo jiného sladidla, množství podle chuti)
2. vrstva
- 600 g nakrájených švestek (můžete přidat i více)
- skořice
Posypka
- 50g ovesných vloček
- skořice, kokos, kakao
- troška medu nebo čekankový sirup
- lžíce kokosového oleje
POSTUP:
Ovesné vločky vložíme společně s jogurtem do sekáčku a poté směs nalijeme do formy a tím vytvoříme korpus. Na korpus rozetřeme tvaroh s rozmixovaným šmakounem a povidly. Nahoru vkládáme nakrájené švestky a posypeme hrudkovitou posypkou (do sekáčku vložíme vločky, skořici, kokos, med a kokosový olej).
Pečeme na 180º asi 30 - 40 minut.
Dobrou chuť.