INGREDIENCE:
- červená řepa
- dýně hokkaido
- polníček (rukola)
- hrst vlašských ořechů
- balkánský sýr (nebo jiný oblíbený sýr např. mozzarela, feta či kozí sýr)
Zálivka:
- 1 lžíce medu (případně více podle chuti)
- 2 - 3 lžíce balzamikového octa
- 1 - 2 lžíce olivového oleje
- česnek (dle chuti, já použila asi 7 stroužků)
- sůl, pepř
POSTUP:
Červenou řepu nakrájíme na malé hranolky, dýni nakrájíme na větší kusy (je upečená rychleji než řepa). Dáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem, zalijeme zálivkou s česnekem a dáme do trouby.
Pečeme při 180°C cca 20 minut. (Dýni stačí i kratší doba, záleží na velikosti nakrájených kousků). Když máme upečeno, smícháme s polníčkem, posypeme nastrouhaným sýrem a vlašskými ořechy. Případně ještě dochutíme větším množstvím zálivky.
Přeji dobrou chuť.