Ingredience:
- 1 římský salát
- parmazán
- celozrnný chléb na přípravu krutónků nebo koupené mini toasty
- kuřecí maso
Na zálivku:
- řecký smetanový jogurt
- tatarská omáčka light
- citrónová šťáva
- lžička dijonské hořčice
- malý stroužek česneku
- sůl, pepř
- ančovičky (dresing mi chutná i bez nich)
POSTUP:
V pravé zálivce nesmějí chybět žloutky ani ančovičky, neměla jsem doma čerstvá domácí vejce, tak jsem se bála použít syrový žloutek, proto jsem raději volila tatarskou omáčku light, kterou jsem smíchala s řeckým jogurtem. Dochutila jsem ji citrónovou šťávou, lžička dijonské hořčice, prolisovaný malý stroužek česneku, ančovičky, sůl, pepř a trochu strouhaného parmazánu. Zálivka je hotová. :-)
Teď už stačí orestovat kuřecí maso, omýt a natrhat římský salát a můžeme servírovat. Salát můžeme posypat krutónky, které si připravíme na sucho v topinkovači z celozrnného chleba nebo koupenými mini toastíky. :-)
Přeji dobrou chuť.