Jak vařím, když mám od rána schůzky s klienty a mám opravdu jen chvilku času na přípravu oběda? I v těchto chvílích, chci mít na talíři jídlo, které mě zasytí, nebudu mít za chvilku hlad a hlavně, které mi bude chutnat. Tentokrát jsem zvolila Trendy lunch z Lidlu. Znáte??? Vždycky, když mají v Lidlu v nabídce, tak si to ráda koupím. Je to směs: kroupy, špalda a zelená čočka. Přijde mi to jako zajímavá kombinace. :-) Stačí uvařit ve vodě a smíchat s nějakou zeleninou doplněnou bílkovinou. A rychlý oběd je hned na talíři. :-)
Další inspirace na recept: Zeleninová polévka s rybím filé
INGREDIENCE:
- Trendy lunch (směs obilovin a luštěnin)
- oblíbená zelenina
- šmakoun mexiko
- bazalkové pesto
POSTUP:
Trendy lunch uvaříme ve vodě dle návodu. Mezitím si na pánvi orestujeme šmakouna nakrájeného na kostičky, přidáme jarní cibulku, rajče, mrkev nakrájenou na tenké plátky a krátce orestujeme. Poté vše smícháme a vršek posypeme parmazánem.
Tip: Můžeme dochutit lžičkou bazalkového pesta.
Přeji dobrou chuť.
Proč kombinovat luštěniny s obilovinami?
Nejen proto, že se k sobě chuťově hodí, ale hlavně z toho důvodu, že když zkombinujeme luštěniny (čočka) s obilovinami (špagety, chleba,kuskus, bulgur,...), vytvoří se plnohodnotná bílkovina. Takže nezapomeňte, bílkoviny a luštěniny patří na jeden talíř. :-) Naši předkové to věděli moc dobře...proto bylo tradiční jídlo hrách a kroupy, jak se zpívá v písničce.
Naše tělo má rázem vše, co potřebuje. Navíc rostlinná bílkovina z luštěnin je pro tělo podstatně stravitelnější než živočišná (maso, mléko, vejce).