Jsem tady s dalším receptem na sladkou dobrotu, po které budete mít až "boule za ušima" (nikoliv na břiše a zadečku). :-) Vyzkoušejte RUMOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM A HRUŠKAMI
INGREDIENCE:
Na těsto:
- 2 vajíčka
- 150 g ovesných vloček
- 130 g celozrnné mouky (použila jsem celozrnnou špaldovou)
- 3,5 lžíce karobu (případně kakao holandského typu)
- rumové aroma (použila jsem 1 malou skleněnou tubičku z Lidlu)
- kypřicí prášek (nejlépe bez fosfátů)
- 1 hrnek kefírového mléka
- 4 lžíce tuku (použila jsem kokosový olej)
- 1 lžíce medu
Náplň:
- 2 tvarohy
- 2 hrušky (nastrouhané)
- rumové aroma (1 skleněná tubička z Lidlu)
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 2 lžíce medu
Posyp:
- vlašské ořechy
POSTUP:
Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady. Část těsta (asi 1/3) si dáme stranou (těsto použijeme na vršek koláče). Zbylé 2/3 těsta vlijeme do kulaté formy.
Mezitím si připravíme náplň. Tvarohy smícháme s pudinkovým práškem, přidáme nastrouhané hrušky, med a rumové aroma. Hotovou náplň dáme na těsto ve formě, na tvaroh rozprostřeme nastrouhané hrušky a posypeme hrstkou vlašských ořechů. Na vršek vlijeme (cik cak) zbylou část těsta.
Pečeme na 180°C kolem 25 minut.
Přeji dobrou chuť, určitě si pochutnáte.
Jestli vás také rumový koláč zaujal, tak neváhejte dát níže like nebo sdílet na Facebooku.