INGREDIENCE:
- čerstvé těstoviny - vaří se jen 4 min.
- ricotta (syrovátkový sýr)
- chřest (nebo jiná oblíbená zelenina)
- parmazán (nebo sýr grand panado)
- sůl, pepř
POSTUP:
Uvaříme si těstoviny dle návodu.
Příprava chřestu: Do vyššího hrnce dáme vařit vodu, lehce osolenou. Chřest svážeme provázkem, odřízneme dřevnaté konce (cca 2-3 cm) a postavíme ho do vroucí vody (voda by neměla sahat až po špičky chřestu, ty nechte vařit jen v páře). Zelený chřest je hotový za cca 3-5 minut, pokud si koupíte bílý, tak ten vařte 7-9 minut (bílý se musí oloupat). Poté chřest zchlaďte ledovou vodou, aby nezašedl a zůstal krásně zelený.
Do uvařených těstovin vmícháme ricottu a nakrájený chřest. Dochutíme solí, pepřem, případně posypeme parmezánem. Ihned podáváme.
Věřím, že Vám tento recept zachutná.