Už jste někdy zkoušeli připravit si jídlo s Bulgurem? Vyzkoušejte recept losos s bulgurem a zeleninou. Postup přípravy je velice jednoduchý. Na trošce oleje orestujete zeleninu a smícháte uvařený bulgur, rýži a uzeného lososa. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
INGREDIENCE:
- uzený losos (zakoupený v Lidlu)
- bulgur (je velice chutný, dá se použít ve všech receptech kde normálně dáváte rýži nebo kuskus)
- celozrnná rýže (není nutné kombinovat bulgur i rýži, stačí si vybrat jednu z příloh)
- oblíbená zelenina (já jsem použila domácí mrkev a cuketu)
- sůl, pepř
- citrón
POSTUP:
Je velice jednoduchý. Na trošce oleje orestujete zeleninu a smícháte uvařený bulgur, rýži a uzeného lososa. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Dobrou chuť.
Co je bulgur?
- Nalámaná celozrnná pšenice, která se používá jako součást pokrmů.
- Bulgur je již předvařený, což usnadňuje jeho další využití v kuchyni. Je možné ho jen nechat nabobtnat ve vodě a smíchat s dalšími ingrediencemi bez následného tepelného zpracování.
- Dá se využít v řadě zeleninových nebo masitých jídel.
- V české kuchyni se používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha k masům.
- Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály.