Tip na výborný oběd nebo večeři. Pokud recept vyzkoušíte, určitě ho nebudete připravovat naposledy. KUŘECÍ ROLKA plněná mozzarellou, sušenými rajčaty a obalená schwardwaldskou šunkou. Příloha divoká rýže se zelenými fazolkami nebo špenát.
INGREDIENCE:
Na rolky
- kuřecí prsa
- mozzarella
- sušená rajčata
- baby špenát
- schwardwaldská šunka
- olej na restování (řepkový)
- vývar (nebo biobujón bez glutamátu)
Možné přílohy
- rýže - já použila divokou rýži nebo basmati
- zelené fazolky (cibule, česnek)
- listový špenát (cibule, česnek, mléko/smetana)
POSTUP:
Kuřecí prso naklepeme na tenký plátek, vložíme do něj sušená rajčata a kousek mozzarelly. Vytvoříme rolku a obalíme jí schwardwaldskou šunkou.
Rozehřejeme pánev s trochou oleje a orestujeme rolky ze všech stran. Jakmile je rolka do zlatava orestovaná, podlijeme ji trochou vývaru a pod pokličkou necháme dodělat. (Já mám radši tu variantu, že orestované rolky dám na pařáček a nechám je cca 10-15 minut dodělat na párou. Rolky nejsou vysušené, zůstanou šťavnaté)
Na druhé pánvi si orestujeme cibuli, česnek a fazolky. Poté je podlijeme trochou zbylého vývaru a krátce povaříme (cca 2 minuty). Mezitím si uvaříme rýži a můžeme podávat.
Sůl a pepř jsem nepoužila, ale záleží na chuti.
Dobrou chuť.
Příprava špenátu
Alternativní přílohou místo fazolek je i špenát nebo čerstvý salátek
Na troše přepuštěného másla jsem si orestovala najemno nakrájenou cibulku, následně česnek (větší množství), poté jsem přidala listový špenát, zalila trochou mléka (pokud neřešíte kalorie, samozřejmě můžete i smetanu) a nechala jsem pár minut pod pokličkou dusit. Hotový špenát jsem dochutila solí a pepřem.