INGREDIENCE:

  • krůtí prsa (nebo jakékoliv netučné maso)
  • chřest (zelený nebo bílý)
  • brambory
  • sůl, pepř, pažitka

sýrová omáčka:

  • smetana 12% tuku
  • sýr chedar (čedar jsem neměla, použila jsem parmezán)

POSTUP:

Krůtí plátek lehce naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme do zlatova na pánvi potřené trochou oleje.

Příprava chřestu:

Do vyššího hrnce dáme vařit vodu, lehce osolenou. Chřest svážeme provázkem, odřízneme dřevnaté konce (cca 2-3 cm) a postavíme ho do vroucí vody (voda by neměla sahat až po špičky chřestu, ty nechte vařit jen v páře). Zelený chřest je hotový za cca 3-5 minut, pokud si koupíte bílý, tak ten vařte 7-9 minut (bílý se musí oloupat). 
Poté chřest zchlaďte ledovou vodou, aby nezašedl a zůstal krásně zelený.

Příprava sýrové omáčky (nemusí být):

Do výpeku z masa vlijeme smetanu, necháme chvilku prohřát a poté do ní nasypeme sýr a necháme zhoustnout v omáčku.

Dobrou chuť.

Jak Vám chřest chutná?

  • (vyplněný vstupní dotazník)
  • Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné. Po kliknutí na "Odeslat", bude zpráva zaslána na můj e-mail. Odpověď můžete očekávat do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.
ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti