INGREDIENCE:
- krůtí prsa (nebo jakékoliv netučné maso)
- chřest (zelený nebo bílý)
- brambory
- sůl, pepř, pažitka
sýrová omáčka:
- smetana 12% tuku
- sýr chedar (čedar jsem neměla, použila jsem parmezán)
POSTUP:
Krůtí plátek lehce naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme do zlatova na pánvi potřené trochou oleje.
Příprava chřestu:
Do vyššího hrnce dáme vařit vodu, lehce osolenou. Chřest svážeme provázkem, odřízneme dřevnaté konce (cca 2-3 cm) a postavíme ho do vroucí vody (voda by neměla sahat až po špičky chřestu, ty nechte vařit jen v páře). Zelený chřest je hotový za cca 3-5 minut, pokud si koupíte bílý, tak ten vařte 7-9 minut (bílý se musí oloupat).
Poté chřest zchlaďte ledovou vodou, aby nezašedl a zůstal krásně zelený.
Příprava sýrové omáčky (nemusí být):
Do výpeku z masa vlijeme smetanu, necháme chvilku prohřát a poté do ní nasypeme sýr a necháme zhoustnout v omáčku.
Dobrou chuť.