Čím víc klesá venkovní teplota, tím více dostávám po ránu chuť na teplou kaši. K té dnešní variantě jsem se odhodlávala možná rok a stále mě nelákalo ji zkusit. Až dneska poprvé. :-) Musím říct, že jsem se obávala naprosto zbytečně. Chuť předčila mé očekávání. A v čem je tato kaše speciální?
Je v ní cuketa. Ano, čtete správně. ?? Díky tomu, že má cuketa neutrální chuť, krásně se hodí i do sladkých receptů. Díky tomu, že má cuketa minimální energetickou hodnotu a zároveň spoustu vlákniny, nabyde na objemu a zasytí vás toto jídlo na hodně dlouhou dobu. I přes celkovou malou energetickou hodnotu máte vrchovatý talíř, se kterým budete zápasit, abyste to všechno dokázali sníst. :-) Tentokrát jsem cuketu použila v kombinaci s jablkem a skořicí a nemělo to chybu. Příště zkusím zase jinou variantu. :-)