1) Pomazánka z červené řepy:

Ingredience:

  • 250 g vařené červené řepy
  • 3 prolisované stroužky česneku
  • lučina linie či pomazánkové máslo
  • 1 lžíce kvalitního oleje
  • 1 vejce vařené natvrdo
  • sůl, pepř

Postup:

Smíchejte nastrouhanou červenou řepu, prolisovaný česnek, nastrouhané vejce, lučinu a olej. Osolte, opepřete.
Podáváme s celozrnným chlebem nebo více zrnným pečivem.

2) Tuňáková pomazánka:

Ingredience:

  • tuňák ve vlastní šťávě 160g (konzerva)
  • pomazánkové máslo bez příchutě nebo lučina linie
  • červená cibulka
  • bylinky nebo zelenina na oblohu
  • celozrnný kváskový chléb


Postup:

Tuňák i pomazánkové máslo smícháme a vidličkou našleháme. Přidáme cibulku nakrájenou na drobno a promícháme. Namažeme na chléb a ozdobíme bylinkami a zeleninou.

3) Z červené čočky:

Ingredience:

  • 1,5 šálku vařené červené čočky
  • 4 lžíce másla nebo tvaroh nebo Ricotta (vzhledem k luštěninovému základu doporučuji máslo)
  • 1 jarní cibulka
  • snítka pažitky
  • sůl

POSTUP:

Uvařenou čočku rozmixujeme ponorným mixérem spolu s na kousky nekrájenou cibulkou do krémové konzistence, přidáme máslo a znovu rozmixujeme. Ochutíme solí a pokrájenou pažitkou.

Obměny: lze použít jiné druhy čočky (klasická, žlutá) nebo jiné luštěniny.
Podáváme s celozrnným chlebem a nezapomeneme na kousek zeleninky.

4) Tvarůžková pomazánka:

Ingredience:

  • olomoucké tvarůžky
  • jarní cibulka
  • mletá paprika
  • lučina

Postup:

V sekáčku si na malé kousky rozsekáme tvarůžky, přidáme jarní cibulku, lučinu, mletou papriku a promícháme. 
Namažeme na celozrnné kváskové pečivo.

Občerstvení pro návštěvu

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti