Neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman ani konzervanty a barviva. Hodí se zvláště pro ty, kdo nemají v oblibě luštěniny. V této podobě opravdu nepoznáte, že jíte hrách. :-) Pokud hrašku povaříte 20 minut, ztratí se chuť hrachu a cítíte jen lahodnou chuť. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak Vám dezert chutnal. Věřím, že i u Vás doma bude mít obrovský úspěch. :-)

INGREDIENCE:

  • 1,5 litru mléka
  • 250 g vanilkové hrašky (celé balení)
  • stévie (případně med, cukr) či jiné sladilo dle chuti
  • 3 lžíce medu
  • 5 lžic holandského kakaa
  • 50 g másla
  • 1 lžíce vanilkového aroma
  • 30 ks celozrnných sušenek BEBE
  • tvaroh na ozdobení (kdo neřeší kalorie tak šlehačka či zakysaná smetana)

POSTUP:

  1. V hrnci smíchejte vanilkovou hrašku, kakao a promíchejte ve studeném mléku do hladké směsi. Vařte 20 minut v hrnci s pokličkou (doporučuji směs promíchávat aby se nepřipálila). Po 20 minutách mírného varu oslaďte podle chuti a přidejte vanilkové aroma. Pokud se Vám vytvoří hrudky, rozmixujte vše ponorným mixérem do hladka. Poté odstavte a přidejte máslo a 3 lžíce medu.
  2. Do formy (30×20) vyložené potravinovou folií naskládejte na dno sušenky, nalijte lehce zchladnou směs, trochu dejte stranou a do zbytku ve formě naskládejte sušenky kolmo ke dnu (aby sušenky stály).
  3. Na sušenky nalijte zbytek krému, přikryjte potravinovou fólií a nechte přes noc v lednici. Druhý den dezert nakrájejte a ozdobte tvarohem (kdo neřeší kalorie, tak klidně šlehačkou či zakysanou smetanou).

Přeji dobrou chuť.

Odkaz na původní verzi receptu: http://carujeme.cz/nepecene-rezy-cokoladovym-kremem-susenkami/

Fotografie nepečeného dortíku a hrašky

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti