Své recepty se snažím vyladit do zdravější podoby, ne všechny jsou ultra zdravé nebo vyloženě dietní, ale o to se ani nesnažím. Hledám kompromis, který bude chutnat a zároveň si s ním nic nepokazíme. (Pokud jsme zrovna ve fázi, kdy se snažíme snížit váhu nebo jen nechceme přibírat. A zároveň si nechceme nic odpírat a užívat si jídlo). Velice ráda používám při pečení luštěniny místo mouky, "zabijeme 2 mouchy jednou ranou" a nepoznají to ani odpůrci luštěnin. :-) Takže hurá do Krtkova dortu. :-)
INGREDIENCE:
Těsto
- 300 g červených fazolí (vařených či z konzervy)
- oslaďte si dle svých preferencí (xylitol, čekankový sirup, med,...)
- 70 g kakaa
- 20 g kokosového tuku
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva bez fosfátů
- 200 ml kefíru (mléko, rostlinné mléko,...)
- 30 g proteinového čokoládového prášku (pro zvýšení bílkovin a doslazení)
Náplň
- 3 banány (podélně rozpůlené)
- 3 tvarohy (použila jsem odtučněný, polotučný a tučný)
- 50 g hořké čokolády nasekané na malé kousky (měla jsem doma 74%)
- dosladila jsem čekankovým sirupem
POSTUP:
Všechny suroviny na těsto rozmixujeme a nalijeme do dortové formy. Pečeme asi 20 - 25 minut při 170 stupních.
Po vychladnutí vydlabeme v korpusu díru, do které naskládáme banány (podélně rozkrojené) a potřeme tvarohovým krémem.
Vršek posypeme rozdrobeným korpusem a necháme vychladit.
Je to opravdu rychlovka a určitě ji nedělám naposledy. Moc nám to chutnalo. :-)
Dobrou chuť.