INGREDIENCE:

Na korpus:

  • 6 vajec (zvlášť bílky a žloutky)
  • med (zámějně neurčuji množství, upravte podle své chuti nebo použijte jiné sladilo)
  • použila jsem i pár steviových kapek s čokoládovou příchutí na doslazení (ale není třeba, vystačíte si i s medem)
  • 60 g kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
  • 6 lžic vlažné vody
  • 3 lžíce psyllia (varianta bez sacharidů), ale pokud dáte 6 lžic špaldové mouky, tak je to také naprosto v pořádku

Na krém:

  • 3 polotučné tvarohy 
  • 1 smetana na šlehání
  • med

POSTUP:

Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu (šleháme minimálně 5 minut). Následně vyšleháme žloutky s medem do pěny, přidáme kakao, jedlou sodu, psyllium (nebo mouku) a vlažnou vodu, vše vyšleháme do řidší konzistence. Poté stěrkou zlehka vmícháme našlehaný sníh. Je to skoro jako klasický piškotový korpus. Pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě na 170 stupňů.

Než se nám korpus upeče, pustíme se do přípravy krému. Vyšleháme si šlehačku a následně ji smícháme s tvarohy a dosladíme medem. 

Vychladlý korpus rozpůlíme. Na jednu půlku rozmažeme 3/4 krému a přiklopíme druhou půlkou. Zbytkem krému potřeme vrch a posypeme nastrouhanou čokoládou. 
I když si jedná o dietní recept, rozhodně jím neurazíte i ty, co hubnout nepotřebují nebo nechtějí. 

Co s tvarohem? 

Neměla jsem doma tvaroh v papíru, ale jen ve vaničce. Bála jsem se, aby mi krém nevytékal ven, tak jsem si den předem nechala vykapat tvarohy, aby z nich vytekla syrovátka a tvaroh měl tužší konzistenci. Jak jsem to udělala? Jednoduše. :-) Dětskou plenu jsem dala na mísu a připevnila gumičkou. Tvarohy jsem vložila na plenu a dala do ledničky. Tvarohy mají tuhou konzistenci a krásně drží tvar.

Fotografie Kinder řezy bez mouky

ANCHOR_TOP_TITLE

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti